Причини за лош здив: до кој доктор за решавање?

Паста за заби и четка за заби се познати на нас од детството, за орална хигиена неколку пати на ден вика на телевизиски реклами, но може да се надеваме дека ќе се елиминира мириси со редовно четкање и плакнење? За жал, ова не е доволно.

Причини за здив многу разновидна.

Прво на сите, ќе треба да ја посетите стоматолог применуваат, бидејќи лошата состојба на забите, расипување на забите и заболување на непцата се речиси секогаш придружена со лош мирис.

Треба да се обрне сериозно внимание на проблемите со дигестивниот тракт. Во транзицијата кон здрава исхрана мирисот згаснува.

Посета на audiologist е исто така можат да се идентификуваат предизвикува здив - гноен воспаление на грло, нос и уво придонесе за нејзиниот изглед.

Тутун и алкохол да предизвика упорни мирис кој може да го расипе расположението на сите околу. Елиминирање на овој мирис да им помогне на суровини и јаболка, каша од свеж копар или чаша силен чај.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да се ослободите од здивКако да се ослободите од здив
Како дезинфицира здивКако дезинфицира здив
ХалитозаХалитоза
Лош здив предизвикува и како да се ослободат од него?Лош здив предизвикува и како да се ослободат од него?
Орално malodor или халитозаОрално malodor или халитоза
Причини и третман на халитоза кај луѓетоПричини и третман на халитоза кај луѓето
Како да се ослободите од лош здивКако да се ослободите од лош здив
Причините за лош здивПричините за лош здив
Причини и третман на халитозаПричини и третман на халитоза
Паста за заби за чувствителни забиПаста за заби за чувствителни заби
» » Причини за лош здив: до кој доктор за решавање?

© 2011—2021 ma.ungurury.ru