Зошто има крв во утринските часови плунката?

Ако одеднаш забележите дека ви утро крв со плунка, не заборавајте да се консултирате со вашиот лекар. Ова може да се должи на некои посериозни заболувања.

Ако не се случи не орална траума, можно е во утринските часови крвта со плунка може да биде предизвикана од друга причина. Една од причините може да биде пародонтот болест, односно воспаление на непцата, што доведува до крварење на непцата. Затоа плукање плунка, особено кога четкање на забите, можно откривање на крвта. Во овој случај треба да се консултирате со вашиот стоматолог. Ако проблемот не е во устата, тоа е потребно да се бараат вистинската причина, поради што се појавува утро крв со плунка.Ако неодамна сте имале кашлица, потоа појавата на крв во плунката нужно мора да помине сите потребни тестови - flyurogrammu, крв, плунка.

Можни болести во кои е можно во утринските часови крв во плунката:

  • пневмонија;
  • Хроничен бронхитис;
  • Апсцес на белите дробови;
  • бронхиектаза;
  • актиномикоза;
  • Туберкулоза.
kawel

Исто така, крв во плунката може да се случи како резултат на затегнати кашлање. Секој од горенаведените услови може да доведе до негативни последици, ако го започне навремено лекување. Затоа, ако некој вени во плунката е итна потреба да се оди на лекар.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Спутум со крв, за причините за нејзиното појавувањеСпутум со крв, за причините за нејзиното појавување
Браун плунка во утринските часови: пародонтот болестБраун плунка во утринските часови: пародонтот болест
Спутум со кашлање помага да се дијагностицираСпутум со кашлање помага да се дијагностицира
Причини и симптоми на кашлица со жолта и бела флегмаПричини и симптоми на кашлица со жолта и бела флегма
ХалитозаХалитоза
Хемоптиза при кашлање. Крв во кашлицаХемоптиза при кашлање. Крв во кашлица
Да издвоите спутум со крв за време на егзацербација на хроничен бронхитис?Да издвоите спутум со крв за време на егзацербација на хроничен бронхитис?
Симптоми на респираторни болести. Кашлање и останување без здивСимптоми на респираторни болести. Кашлање и останување без здив
Кашлање на крв во утринските часовиКашлање на крв во утринските часови
Agvy за внатрешна употреба, САД.Agvy за внатрешна употреба, САД.
» » Зошто има крв во утринските часови плунката?

© 2011—2021 ma.ungurury.ru