Штета на електронски цигари. Добрите и лошите страни

електронска цигара на уредот е инхалатор, која обезбедува инспираторен преку капки никотин течност со користење на микро батерија. Предвидени имитација чад и Вкусот во устата кои се блиски до овие чувства како кога пушењето конвенционалните цигари. Течноста се сега на располагање дизајни се во касети и може да или не може да содржат никотин. Вториот околност може да укажуваат на можно безбедност, па дури и користење на е-цигари, како нов начин се откажете од пушењето на сите. 
Поточно кажано, без сомнение се расправаат за безбедност или придобивките од електронската цигара е невозможно се додека тоа производот не е сертифициран Светската здравствена организација. документи за сертификација пропишани строги правила на изнаоѓање на различни материи во цигарите и е-цигарите не помине целиот спектар на СЗО тестови, тие се применуваат само специјалисти тестирање од евентуално независни организации од целиот свет.

И консензус за влијанието на електронски цигари на телото не постои. Некои експерти тврдат за придобивките на електронски цигари, што е нов ефикасен метод за да се откажете од пушењето цигари стандард штетни. Американските научници се обезбедат податоци од што следува дека во текот на нивните студии откри вишокот на нормата на штетни материи. Сепак, други тврдат дека претерани гласините за опасностите на електронски цигари дистрибуиран од страна на тутун компании. Швајцарската специјалисти од Универзитетот во Женева откриле дека 95% од пушачите електронска цигара уште помогна да се откажете од пушењето цигари природно.

Видео за опасностите и придобивките од електронски цигари

Со непобитен позитивните аспекти на електронски цигари треба да содржи фактот дека тоа е многу ефикасен начин да се откажете од пушењето со намалување на никотин концентрација додека не се ресетира. Сепак, оваа изјава се однесува само на луѓе кои се одлучиле цврсто за да се откажете од пушењето, а не да го замени еден никотин оператор на друг.

Електронските цигари не содржат производи на согорување и смоли затоа не го контаминираат на белите дробови. Сепак, ова е логично јасен факт не може да биде формално точно, додека не се докаже на СЗО.Не оставајте ја мирис во нив нема чад, така што тие можат да бидат пушење во забранети области. Сепак, од друга страна, се намалува бројот на места каде пушач, сакал-нејќел принудени да пропуштите доза.

Сега е неопходно да се сумираат несомнено негативни аспекти, меѓу кои се потенцира употребата на пропилен гликол, потребно е да им даде на двојки со вкус на вистински чад. Пропилен гликол не се смета за токсична супстанција, но тоа не е планинскиот воздух, што може да се земе во големи количини. Покрај тоа, нема да се ослободиме од психолошка зависност, само еден тип на цигари се заменува со друга. И, со оглед на фактот дека не постојат забранети места, вклучувајќи ги и бензински пумпи, каде што е забрането да пушат е-цигари, едно лице е во можност да добијат никотин опционални левата нога или било кој друг дел од телото, тоа е, ако терени тој ќе добие помалку, тогаш тоа е веројатно дека никотин "се" повеќе.

Недостатокот на терени малку се поклопуваат со фактот дека научниците (Нов Зеланд и Грција), сепак, добија силни индикации за присуство на канцерогени Давење во нивни мешавини.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Народни лекови за да се откажете од пушењетоНародни лекови за да се откажете од пушењето
Штетата од пушењето за жените во секојдневниот животШтетата од пушењето за жените во секојдневниот живот
Електронски цигари - штетни или не?Електронски цигари - штетни или не?
Дали електронски цигари, кои се штетни за здравјето? Дали постои било каква штета и придобивките од…Дали електронски цигари, кои се штетни за здравјето? Дали постои било каква штета и придобивките од…
Дали таблети ќе имаат корист од пушењетоДали таблети ќе имаат корист од пушењето
Цигари без никотинЦигари без никотин
Начини да се откажете од пушењетоНачини да се откажете од пушењето
Штетно да пушат наргиле е тоа?Штетно да пушат наргиле е тоа?
Како функционира електронската цигара?Како функционира електронската цигара?
Здравјето на луѓето и електронските цигариЗдравјето на луѓето и електронските цигари
» » Штета на електронски цигари. Добрите и лошите страни

© 2011—2021 ma.ungurury.ru