Е cochineal штетни

Денес, ние се обрне внимание на вештачки и природни додатоци на храна, имено, E - 120, што е претставено со голем број на супстанции: cochineal, кармин, и carminic киселина.

Cochineal (кармин) е формиран од специјален мали инсекти кои живеат на растенија. Овој додаток е поприродно од вештачки. Тоа се користи за да се направи на црвена боја во прехранбената индустрија и во производството на козметика.

Која содржи cochineal:

  • Јогурт црвени нијанси (магента, цреша, итн) и урда
  • сокови
  • сладолед
  • колбаси
  • храна за бебиња и многу повеќе
  • црвена боја козметика и нијанси

За многу се поставува прашањето, Е cochineal штетни? Врз основа на резултатите од истражувањето Е - 120 беа откриени само повремени алергиски реакции на додаток. Тоа е врз основа на потрошувачката на мали дози на cochineal. Тоа е исто така вреди да заборавиме дека е можно акумулација на алергии, т.е. тоа се манифестира по неколку години, па дури и децении. Затоа, вие не треба да ја претерала со производите на козметика и храна која содржи cochineal.

јогурт

Значи, води здрав начин на живот и конзумирање на повеќе природни производи, дилемата дали cochineal штетно ќе биде малку интерес за вас.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
АлумосиликатниАлумосиликатни
Јаболкова киселинаЈаболкова киселина
Магнезиум карбонатМагнезиум карбонат
КарминКармин
Калиум нитратКалиум нитрат
Калиум силикатКалиум силикат
Винска киселинаВинска киселина
Штета виршли и wieners за телотоШтета виршли и wieners за телото
Оштетување на декоративна козметика за нега на кожаОштетување на декоративна козметика за нега на кожа
Услови за нега на декоративна козметикаУслови за нега на декоративна козметика
» » Е cochineal штетни

© 2011—2021 ma.ungurury.ru