Пиво штета

Пиво нема безопасни ниски алкохол пијат, колку често се обиде да го претстави. Дури и содржината на алкохол светло пиво шише е еквивалентно на 50-60 грама вотка, но кога ќе се земе во предвид дека некои современи варијанти тврдина достигне 14%, тоа не е неопходно да се зборува за избегнување на алкохол.
О пиво алкохолизам Тие зборуваат за долго време. Многумина веруваат дека тоа е помалку опасно од вино и вотка, но последиците се само како убиствена. И тоа беше сè уште е дефинирана во "темна» XIX век, кога првите обиди за борба против алкохолизмот. Таа потоа почна да се обидува да се направи алтернативни пиво на духови. Резултатот беше, на прв поглед, парадоксално - влошена пијанство.
Најопасниот и катастрофалниот резултат на неумереноста на пиво користи болно срце, понекогаш се нарекува "пиво" или "нахакан" срце. Ова е придружено со зголемување на срцеви шуплини, задебелување на ѕидовите, и во срцевиот мускул некроза се случи, намалена митохондриите и така натаму. Тоа е докажано дека овие манифестации поврзани со кобалт, кој е дел од пивото. Тоа се користи за да се стабилизира на пена. Дали луѓето се злоупотребува содржината пиво во срцевиот мускул на овој токсичен елемент надминува дозволената граница на ред. Исто кобалт придонесува за воспаление на хранопроводот и желудникот.

Негативното влијание врз функционирањето на срцето, и навистина многу штетно да има пиво и други својства на овој "фудбал" пијалок. Прво пиво алкохоличари го консумираат во дози кои овошен сок може да дојде под сомнение за штетност. Второ, карбонизација пиво, исто така, негативно влијае на срцето. Еднаш во телото, пивото во забрзана режим исполнува крвните садови, што предизвикува проширени вени и продолжување срцеви граници. Така, на комбинација на карактеристики дефинирани почнува "Пиво срце", или, уште полошо, синдром "најлон чорап", кога срцето е во голема мера се зголеми во големина, таа почнува да дисторзии, стана мало и ефикасно не пумпа крв.На пиво содржи неколку токсични супстанции вклучувајќи тешки метали, кои предизвикуваат нарушување на ендокриниот систем. Кај мажите со злоупотреба на супстанции пиво се произведува, кој ја потиснува продукцијата на машкиот хормон тестостерон, како и во пиво имаат фитоестрогени, кои се аналози на женскиот полов хормон. Ова доведува до постепено феминизација на љубителите на пиво. Ова може да се види и од начинот на кој мажите пиење пиво, масти се депонирани на женски тип - на бутовите и колковите и градите растат. Карлицата станува пошироко. Кај жените, истите оние кои пијат пиво, го зголемува ризикот од рак, неплодност заработи, а во случај на доилка - може епилептични напади кај дете. Жените coarsens неговиот глас и таму се т.н. "Пиво мустаќи".

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Дали е можно за бремени безалкохолно пивоДали е можно за бремени безалкохолно пиво
Дали е можно за бремени жени да пијат безалкохолно пивоДали е можно за бремени жени да пијат безалкохолно пиво
Ефект на пиво на човечкото телоЕфект на пиво на човечкото тело
Ефектот на машки потенција пивоЕфектот на машки потенција пиво
Безалкохолно пиво зголемува имунитетот?Безалкохолно пиво зголемува имунитетот?
Пиво нарушува меморијата, но штити од ракПиво нарушува меморијата, но штити од рак
Уништувачки ефекти на алкохол и никотинУништувачки ефекти на алкохол и никотин
Третман на пиво алкохолизам народни лекТретман на пиво алкохолизам народни лек
Ефект на пиво на телото на човекотЕфект на пиво на телото на човекот
Ефект на пиво на машкото тело и потенцијаЕфект на пиво на машкото тело и потенција
» » Пиво штета

© 2011—2021 ma.ungurury.ru