Како човек се буди наутро да се весели

Како човек се буди наутро да се весели Во 7 часот, ќе се огласи алармот. Откако ќе го затвори ќе го слушнете глас во мојата глава: "уште 5 минути". За некои луѓе се нагоре во утринските часови е нормално и вообичаено, како и за други тоа е вистински предизвик. Како човек се буди наутро да се весели, полни со енергија и желба да се започне нов ден? Ова ќе помогне да се подобри начини дегустација ќе биде во можност да го промени сè.

Понекогаш луѓето спиеле доволно долго во утринските часови и се уште не се чувствува одморен туку напротив. Можеме да заклучиме бројот на часови поминати во спиење не е секогаш позитивно влијание. Енергија и виталност не треба да зависи од времетраењето на спиењето. Ако се сеќавате неколку важни принципи, може да се направи секој ден да се чувствуваат полни со енергија и добар сон, без разлика колку часа спиење во текот на ноќта.

Се разбира, вашето тело мора да биде информирана дека тоа не е доволно спиење, туку затоа што на методи кои ќе бидат опишани подолу, ќе биде во можност за да се избегне чувството на слабост и замор во утринските часови, кои може да се појави кога ќе се добива доволно спиење. Првиот метод е многу важно - кога будилникот ѕвончето се нагоре одеднаш и не губат време, да се одржи на она што го имаме да се направи.

Кога ќе се разбудам не одат уште. Повторено спиење и по будењето имаат негативно влијание врз вашиот живот. Учат вашиот мозок, дека кога алармот ќе се исклучи треба веднаш да се нагоре. По будењето, се во право, вие може дури да се нагоре, но не ќе лежи во кревет пошироко. На искушението на меки ќебиња нема да биде толку привлечна.

Бидете сигурни дека во собата во утринските часови беше колку што е можно светло. Многу луѓе сакаат да спие со сите прозорци затворени, но тоа не е добро решение за благосостојбата на утрото. Недоволна количина на светлина влијае на производството на серотонин е одговорен за добро расположение. Кога многу светлина произведе повеќе серотонин, а потоа го крена расположението. Нема светлина во нордиските земји е веројатно главната причина за депресија кај луѓето.Станувам во исто време. Ако вашиот животен стил овозможува, си поставите времето во кое ќе се разбудам секое утро. По некое време, вашето тело часовникот ќе се навикнеш на овој распоред. Ако самото тело ќе знае кога да станувам наутро тој ќе каже една личност, кога да оди во кревет во текот на ноќта. Во зависност од замор, може да оди во кревет во различни времиња. На мозокот треба да укажуваат на тоа кога да се оди во кревет да спие темелно.

Внатрешниот дијалог. Што велиш ти за себе во утринските часови, кога се разбудив? Уф, колку јас боли насекаде, јас се уште сакам да спијам, нешто што не се доволно спиење, или нема доволно спиење. Наместо тоа, може да се каже за себе: "Еј, ова е нов ден, време да одам до пред една многу важна работа!" Нека овој внатрешен глас ќе биде силен и енергичен. Тоа е овој внатрешен глас може да влијае на вашите чувства и ќе бидете поенергични.

Како да се разбуди рано? Всушност, ако станам рано, можете да направите многу повеќе. Ако секој ден да се нагоре половина час порано, за една недела ќе добиете 10 часа! Замислете си колку може да се направи во 10 часа. Можете да прочитате некоја книга, џогирање, учење на странски јазик, или оди на прошетка. Можете лесно може да си дозволи тивка утро без брзање и стрес.

Оди во кревет кога вашето тело ќе ти каже. Обидете се да добие во исто време. Ако сте имале лош ден, можете да одите во кревет порано и подолго. За да дознаете како да се нагоре на почетокот на првата точка на алармот на времето за кое во моментов се планирани. По некое време, ќе се разбуди без будилник. Првите денови најверојатно ќе се чувствувате уморни. Сепак, ова е само почеток. По 4-5 дена, вашето тело ќе се навикнеш на новиот режим, и се будам во утринските часови ќе биде многу полесно, и на целиот ден ќе бидат освежени. Како поинаку да се присили себеси да станам? Размислете за тоа што ќе се направи, планирате вашиот ден. Знаејќи го ова, тоа е малку веројатно ќе сакате да се трошат вашето драгоцено време, додека во кревет и не прават ништо.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Утрото започнува ...Утрото започнува ...
Зошто не јадат по шест часотЗошто не јадат по шест часот
Кога е подобро да игра спорт утро вечерКога е подобро да игра спорт утро вечер
Како да се направи себе си да се нагоре во раните утрински часовиКако да се направи себе си да се нагоре во раните утрински часови
Како го прави здрав сон начин на живот?Како го прави здрав сон начин на живот?
Заштеда на енергија во текот на бременостаЗаштеда на енергија во текот на бременоста
Како да се принудат сами да се разбудам во 6 часот наутро?Како да се принудат сами да се разбудам во 6 часот наутро?
Осум чекори за здрав сонОсум чекори за здрав сон
Лук тинктура - за долговечностЛук тинктура - за долговечност
Круша исхрана за анемијаКруша исхрана за анемија
» » » Како човек се буди наутро да се весели

© 2011—2021 ma.ungurury.ru