Како да се расположи во утринските часови


Се сеќавам дека во мојата младост бев често ноќни клубови, партии и така натаму. Но, следното утро бев весели и полни со енергија се разбуди во 7 часот за да работи во парови на универзитетот. Но додаде дека повеќе години, толку потешко и потешко да се нагоре во утринските часови, а телото бара повеќе и повеќе време да се одморат. Имаше постојано чувство на апатија, замор, недостаток на сон. Како да се расположи во утринските часови, на целиот ден се чувствуваат полни со енергија?

Некои луѓе почнуваат наутро со задолжително кафе, но тоа не е вистинската одлука - за кафе само за кратко време го активира вашето тело, а потоа и на замор ќе млаз повторно. Што можеме да направиме за чувство на бодрост не остави што е можно подолго.

Како да се расположи.

  • Во утринските часови е подобро да се мие под ладно туш, кој ќе се разбуди свеста и да доведе до мускулниот тонус.
  • Утринското кафе е подобро да се замени со чаша вода, сок или зелен чај.
  • Спроведување на авто-масажа за активирање на телото.
  • Во текот на денот, јадете повеќе овошје, мед, мешунки, ореви и бобинки.
  • Најефективен начин да се расположи осип. Дури и ако сте на работа, ќе треба да се обиде за време на паузата за ручек на спиење за 20 минути, а потоа и за работата што ќе преземе целосна сила.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Утрото започнува ...Утрото започнува ...
Зошто има крв во утринските часови плунката?Зошто има крв во утринските часови плунката?
Како да се ослободите од кафе, во зависностКако да се ослободите од кафе, во зависност
Кога е подобро да игра спорт утро вечерКога е подобро да игра спорт утро вечер
Најдобро време да се вежбаНајдобро време да се вежба
Оптимална работа и одмор на владатаОптимална работа и одмор на владата
Јапонската диета за 14 дена: Мени - РецептиЈапонската диета за 14 дена: Мени - Рецепти
Како да се запре за пиење кафе?Како да се запре за пиење кафе?
Како да се принудат сами да се разбудам во 6 часот наутро?Како да се принудат сами да се разбудам во 6 часот наутро?
Утринско кафе - да му наштети или корист?Утринско кафе - да му наштети или корист?
» » » Како да се расположи во утринските часови

© 2011—2021 ma.ungurury.ru