Ако ви наштети на забите и непцата

Ако ви наштети на забите и непцата, што јас го правам ова: Компирите се варат во нивните јами, и штом тоа ќе е подготвена, се крпа и покриени со главата над садот. Значи дишат устата пареа отворен. Потоа, кога чорбата се излади, можете да исплакнете ја устата со неа, а потоа vyplyunut.A да се избегне лош здив, јас земам уште една четка за заби, го забивање во сода бикарбона и чистење исклучите плакета од јазик, особено во средината. Ова е многу добра за дезинфекција.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Заболување на непцата и нивниот третман од страна на народни лековиЗаболување на непцата и нивниот третман од страна на народни лекови
Белење на заби народни лековиБелење на заби народни лекови
Треба да го користам миење на устата?Треба да го користам миење на устата?
Причини и третман на халитоза кај луѓетоПричини и третман на халитоза кај луѓето
Методи на превенција на болести на непцатаМетоди на превенција на болести на непцата
Зајакнување на морска сол забиЗајакнување на морска сол заби
Традиционалните методи за белење на забитеТрадиционалните методи за белење на забите
Традиционалните методи за третирање на пародонтот болестТрадиционалните методи за третирање на пародонтот болест
Народни лекови за белење на забитеНародни лекови за белење на забите
Третман сода решение домаТретман сода решение дома
» » » » Ако ви наштети на забите и непцата

© 2011—2021 ma.ungurury.ru