Како да се ослободите од почетокот на бременоста

Бременоста! Што може да биде подобро за една жена! Овој настан е денес за многу така добредојдени. За некои - сосема неочекувано, но пријатно. И, за жал, постојат и оние за кои веста не е прифатливо.

Значи тоа се случува дека поради одредени околности една жена не може да си дозволи да го задржи бебето. Ситуациите се различни, луѓето се различни, но веројатно оправдано таквите акти може да се смета само за медицински причини. Сето друго - тоа е страшна повреда и стрес на телото и голем шок за женската психа.

И откако тоа се случи дека бременоста ", да не се", тоа е подобро, се разбира, го прават тоа во раните фази, а само во здравствена установа. Сите други методи и методи на абортус, имено, во домот, се закануваат да го кобни последици во форма на крварење, труење на крвта, па дури и во форма на смрт. Во никој случај не се обиде да се прибегне кон сите видови на националните средства за абортус. Тоа е опасно и, барем, многу глупаво. По сите, медицината сега е доволно развиени за да се справат со оваа задача.

Така, методите на абортусот не е толку многу. Дури и повеќе - еден. Тоа беше и е - абортус. Тоа е само за неговите ставови се различни.Значи, во најголем дел рана бременост бременост, и тоа пет недели, може да се направи медицински абортус. За да го направите ова, се однесува на антенаталната клиника, каде што лекар, со ултразвук, прво го поставите времето, а потоа тој ќе даде потребните апчиња. Преземање на нив ќе строго под медицински надзор, и ништо друго. Таблети предизвика спонтан абортус фетусот. После тоа лекарот ќе ви ги испита за чистотата на матката и, ако се е во ред, си одам дома. Тоа веројатно ќе треба да се појасни дека овие таблети не се продаваат во аптеките, па дури и со рецепт.

За период од четири до шест недели, може да се направи т.н. вакуум абортус. Ова - отстранување на фетусот од матката преку своите вшмукување со вакуум. По оваа манипулација, исто така, бара следење на ултрасонографија за присуство на резултатот.

И третиот тип на абортус - конзервативна, хируршки киретажа под општа анестезија. Поминувајте го со бременост до дванаесет недели. Па дури и тогаш, во период од дванаесет недели веќе се сметаат за критични за абортус.

Јасно е дека ниту еден од видови на користење на абортус во себе не носат. Штета на телото како резултат на абортус покажа пред многу векови. Пострашно акција не може да направи за вашето тело. Затоа, дами, јасно, планираат на настан како што е бременоста. И нека ви донесе само бесконечна среќа!

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Последиците од што имаат медицински абортусПоследиците од што имаат медицински абортус
Како да се ослободите од почетокот на бременоста и е тоа потребно?Како да се ослободите од почетокот на бременоста и е тоа потребно?
Да се ​​ослободиме од несакана бременост народни лековиДа се ​​ослободиме од несакана бременост народни лекови
Како да се ослободите од бременоста домаКако да се ослободите од бременоста дома
Абортусот: видови, индикации, компликацииАбортусот: видови, индикации, компликации
Пропуштени абортус: за симптоми, причини пропушти првиот триместар фетус :(Пропуштени абортус: за симптоми, причини пропушти првиот триместар фетус :(
Прекинување на бременоста во рана фаза домаПрекинување на бременоста во рана фаза дома
Кривичниот абортус компликации за женитеКривичниот абортус компликации за жените
Ризик од абортус за здравјето на женитеРизик од абортус за здравјето на жените
Ризикот од компликации по абортусРизикот од компликации по абортус
» » Како да се ослободите од почетокот на бременоста

© 2011—2021 ma.ungurury.ru