Третман hygroma на заеднички зглобот

Третман hygroma на заеднички зглобот

hygroma зглоб заеднички - е формирањето на една капсула во вискозен желе-како супстанција често се локализира во четка. Димензиите на образование се различни, но почесто од еден до шест сантиметри во дијаметар. Првично, има мало испакнување на кожата и не предизвикува непријатност, но по некое време може да се доживее болка и hygroma ќе се зголеми во големина.

Причините за болеста

Видете исто така на тема:

Постојат неколку можни причини:

  1. повреда
  2. Физичка активност, постојано во иста насока (во спортисти, игла, музичари)
  3. Како компликација на бурзитис или други воспаление во зглобовите,
  4. За да нема некоја очигледна причина.

симптоми

Симптомите на болеста се: речиси асимптоматска болест може појавата на болка под оптоварување, со притисок на самиот тумор, кога достигна големи димензии.За точна дијагноза, врши рендгенски преглед и пункција течност, која се испраќа на хистолошка анализа.

Кои се погодени од оваа болест?

Склони кон болести, главно оние кои се соочуваат со вирус на заеднички, мажите почесто од жените.

Методи за лекување на болест

Можеби конзервативен третман:

  • Аспираторски течност од hygroma празнина со додавање на дрога, но обично, овој третман не е ефикасен и hygroma, по одреден период на време додека повторно.
  • Кога синдром на болка се доделени од анти-инфламаторни лекови, физиотерапија (парафин бањи, кал бањи) и имобилизација на екстремитетите.
  • Хируршки третман треба да се изврши што е можно порано, додека туморот не стане толку голем. Тоа треба да биде целосно и темелно отстранување на сите делови на туморот, што дури и во мали делови можат да бидат поврзани за да формираат една капсула и уште еднаш се полни со течност. Тоа ќе биде прифатена и близината на крвните садови и нервни завршетоци, штета што може да доведе до сериозни компликации.

отстранување Hygroma се врши на два начина:

  1. Хируршка ексцизија со помош на скалпел или други хируршки инструменти,
  2. Ласерско отстранување без оштетување на околното ткиво уништување hygroma зрак.
  3. Мешани третман со гноење hygroma, пристапот на секундарна инфекција, таа е отворена, исцедена и чисти, а потоа се врши со употреба на антибиотска терапија.

Соодветен третман може да назначи по дијагнозата на лекар - специјалист преку само евентуално приклучување Сплит инфекција во помал.

За да се спречи оваа болест бараат помалку наштети заеднички да се поправи на товарот да се наметне завој и да се спречи оштетување на различни зглоб заеднички, доколку е потребно, а се лекуваат квалитативно и разни воспалителни и не-воспалителни заеднички болести.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Hygroma четка, како да се третираат брзо и ефикасно?Hygroma четка, како да се третираат брзо и ефикасно?
Како да се ослободите од hygromaКако да се ослободите од hygroma
Ризикот од формирање на испакнатини на рака?Ризикот од формирање на испакнатини на рака?
Hygroma и нејзиниот третманHygroma и нејзиниот третман
HygromaHygroma
Hygroma глуждотHygroma глуждот
Hygroma зглоб и нејзиниот третманHygroma зглоб и нејзиниот третман
Третман на hygroma коленотоТретман на hygroma коленото
Третман hygroma на народни лековиТретман hygroma на народни лекови
Третман hygroma на заеднички зглоботТретман hygroma на заеднички зглобот
» » Третман hygroma на заеднички зглобот

© 2011—2021 ma.ungurury.ru