Причини и третман на халитоза

Причини и третман на халитоза Халитоза - болест во кои непријатен мирис во усната шуплина. Секој ден, голем број на луѓе засегнати од овој проблем, и ова е често непријатен мирис повлекува поголеми психолошки проблеми. Покрај тоа, мирисот станува пречка во комуникацијата меѓу луѓето. Да ги погледнеме на причините и лекувањето на лош здив.

Мириси може да се случи во устата цело време, само на празен стомак или по оброкот. Луѓето кои имаат овој проблем се јавува, обично долго време не одат на стоматолог. Ова се случува поради различни причини: човек нема слободно време, во моментов има пари за лекување, итн Да се ​​елиминира надворешни знаци на халитоза, едно лице ги користи на различни гуми за џвакање и ментол средства, но тоа само придонесува за развојот на болеста, бидејќи лош здив покажува дека постои било каква внатрешни безредија, укажува на нарушување на внатрешните органи.

Како да се открие халитоза дома?

Самостојно да се утврди присуство на халитоза болест, тоа е потребно да се комбинираат дланки заедно и дишат во нив неколку пати, а потоа шмркаат рака. Ако има непријатен мирис, тогаш постои болест и халитоза кои треба да се третира веднаш.

Пред третман на халитоза е потребно прво да се утврди причината на болеста. Ако некое лице пуши, е да се елиминира мирис се препорачува да се откажете од пушењето. Ако причината за халитоза не е поентата, тоа е потребно да се спроведе целосно испитување на телото од страна на лекарите.

Причините за појава на лош здив.

Една од главните причини за лош здив е хигиенската состојба на усната шуплина. Халитоза се случува, бидејќи животот на бактерии кои живеат на забите и слузницата. Ако не се состана орална хигиена, бактериите во големи количини се акумулира на јазикот, денталниот плак и непцата.Ако постои било каква мукозните, како што се болести на вилицата систем, исто така, ќе придонесе за раст на флората, каде што тие можат да се развијат различни бактерии.

Ако на слузницата на устата е сува, тоа исто така може да биде причина за лош здив. Сувост појавува со намалување на плунка во текот на спиењето со отворена уста, вдишуваат воздух преку устата, а не преку носот, додека употребата на алкохол, со пушењето, итн

После јадење, која има јак мирис, како кромид, лук или кафе, исто така, може да се случи лош здив.

Халитоза може да се појави, бидејќи на одредени болести како што се респираторни заболувања, апсцес на белите дробови, назална болести (ринитис, ангина, итн), хепатална инсуфициенција (тогаш се појавува устата специфични "риби" мирис), дијабетска ketoatsitoz, назначена со тоа, таа доаѓа од устата слатка, овошен мирис.

Методи за лекување на халитоза.

Ако причината за халитоза несоодветна орална хигиена, за лекување на болеста мора да се отстрани денталниот плак, кои живеат бактерии. Во тој случај бара темелно чистење на забите со добра паста за заби и четка за заби. Многу често, за третман на халитоза мора да ја посетите стоматолог.

Ние мора да се запамети дека халитоза не се појавува како резултат на условите во усната шуплина или внатрешните органи, тоа се случува поради нарушувања кај луѓето. Па нема потреба да се примени посебен третман во замена за освежувачите на воздух, различни ковачници на пари или гуми за џвакање производи, тие не се елиминира непријатен мирис, но само го влоши проблемот.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
ХалитозаХалитоза
Методи за да се ослободиме од халитозаМетоди за да се ослободиме од халитоза
Болести предизвикуваат лош здивБолести предизвикуваат лош здив
Орално malodor или халитозаОрално malodor или халитоза
Причини и третман на халитоза кај луѓетоПричини и третман на халитоза кај луѓето
Како да се ослободите од лош здивКако да се ослободите од лош здив
Причините за третман на халитозаПричините за третман на халитоза
Појавата на халитозаПојавата на халитоза
ХалитозаХалитоза
Халитоза: како да се ослободи од дома?Халитоза: како да се ослободи од дома?
» » » Причини и третман на халитоза

© 2011—2021 ma.ungurury.ru