Може ли да се забремени ако трошоците спирала?

Може ли да се забремени ако трошоците спирала?

Многу жени мислат дека ако тие се стави спирала, Тоа секако не е зачне. Но веројатноста за зачнување, таму не се толку мали. Можете да забремени ако спиралата се пресели или целосно испадна од матката. Таа, исто така зависи за каков вид на спирала сте ја одбрале.

Видете исто така на тема:

Спирала 5 години. Ова спирала левоноргестрел ослободува хормони како супстанции. Со таква спирала веројатност за забременување е 0,5%.

Спирала за период до 7 години. Спирала, која содржи сребро или бакар. Тоа ја намалува можноста од бременоста до 2%.Значи, во ретки случаи, бремена со спирала уште е можно. Затоа, кога за прв доцнење на менструацијата, подобро да проверите на веројатноста за појава на бременоста, како спирала може да предизвика спонтан абортус. Спирала може да предизвика ектопична бременост.

Може ли да се забремени ако трошоците спирала?

Ако сте бремени и сакаат да го задржи бебето, лекарот мора да бидат сигурни да се отстрани серпентина и што е можно побрзо. по отстранување на бременоста спирала се протега на вообичаениот начин. Ако спирала не може да се отстрани, тогаш тоа е достоен за тоа, или да ја прекине бременоста, или да се биде многу внимателен на нивната состојба. Во овој случај, дури и најмала влошување што треба да се консултираат со лекар. Може да се јави крварење, треска и абдоминална болка се појави. Запомнете дека детето да комуницира со спирала е можно да не секоја жена.

Пред тоа, се стави на спирала, се сеќавам дека тоа не е препорачливо да се стави оние кои се уште не се породиле. Згора на тоа, тоа нема да ве заштити од било инфекции кои се сексуално преносливи. Па затоа е подобро да се започне да се направи една анкета, ако се стави спирала може да биде. За возврат, ќе треба да одлучи дали е потребно да го стави во поради ризик од бременост, спонтан абортус и ектопична бременост.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да се јавите на месец пред предвиденото?Како да се јавите на месец пред предвиденото?
Дали е можно да се забремени додека доењетоДали е можно да се забремени додека доењето
Дали е можно да се забремени, на првиот ден по еден месец?Дали е можно да се забремени, на првиот ден по еден месец?
Се чувствувам спирала. Дали е ова нормално?Се чувствувам спирала. Дали е ова нормално?
Месец по отстранување на спиралаМесец по отстранување на спирала
Мирена спиралаМирена спирала
Спирала Мирена: примена и несакани ефекти поврзани со ендометриоза, освртиСпирала Мирена: примена и несакани ефекти поврзани со ендометриоза, осврти
Контрацептиви за телото на женатаКонтрацептиви за телото на жената
Интраутерина контрацепција и женитеИнтраутерина контрацепција и жените
Се одликува со интраутерина уред кај женитеСе одликува со интраутерина уред кај жените
» » Може ли да се забремени ако трошоците спирала?

© 2011—2021 ma.ungurury.ru