Симптомите на оваријални цисти

Цисти на јајниците - бенигна формација, што наликува меур исполнет со течност. цисти симптоми јајниците поделени во две групи: основно и средно, или рано или доцна. Од почетната фаза на формирање, оваријална циста целосно може да не се придружени со никакви симптоми, менструалниот циклус не се менува и е откриена во полна циста гинеколошки прегледи. Од почетната фаза на развој, формирање на јајниците циста е мал, во која течноста не се акумулира и се акумулира во мали количини. Овие цисти се формираат почесто кај жените на раѓање (плодна) возраст, и најчесто се функционални (привремено) карактер, се главно следниве менструација, понекогаш се опорави во рок од 1-3 месеци со помош на хормонска терапија.

Оваријални цисти може да се зголеми на мал труп дека, за време на вежбање или секс, може да се извртени, што доведува до остра болка. Само циста на стеблото може да стане испревртено цревниот јамка и да предизвика симптоми на интестинална опструкција. како Симптомите на оваријални цисти наречен средно. Кога оваа операција е прикажан итна. Често средно симптоми не се предизвикани само од страна на торзија, но, исто така, крварење во циста празнина.

Видете исто така на тема:

средно Симптомите на оваријални цисти може да биде предизвикана од: крварење, прекин на циста, нејзината жежок, извртување циста нозе, придружени со многу силна болка, зголемување на температурата, повраќање.Циста може да предизвика абнормалности менструалниот циклусПонекогаш месечни или доцна да почне многу порано, тие се во изобилство, или обратно - оскудни. Ако циста достигне големи димензии, тоа е секогаш придружено со зголемување на стомакот, често асиметрично. Започна циста може да солза во абдоминалната празнина и да предизвика една од сериозни компликации - перитонитис.

Ако постои и најмала симптоми на јајниците цисти што треба да се оди на лекар.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Кои се дермоидна циста на јајниците?Кои се дермоидна циста на јајниците?
Симптомите на оваријални цистиСимптомите на оваријални цисти
Како да се третираат оваријални цисти?Како да се третираат оваријални цисти?
Како да се третираат оваријални цистиКако да се третираат оваријални цисти
Јајниците цистаЈајниците циста
Отколку да се третираат оваријални цистиОтколку да се третираат оваријални цисти
Како да се третираат оваријални цисти?Како да се третираат оваријални цисти?
Последиците од пукната оваријални цистиПоследиците од пукната оваријални цисти
Причини и симптоми на јајниците циста прекинПричини и симптоми на јајниците циста прекин
Симптоми на јајниците циста прекинСимптоми на јајниците циста прекин
» » Симптомите на оваријални цисти

© 2011—2021 ma.ungurury.ru