Лош здив

лош здивЛош здив може да биде предизвикана од причини како што е локалната природа, како и целокупната. Не сите од нив се ненормални, бидејќи самиот поим на "лошите" сосема неизвесна. Непријатна миризба од устата на лицето poevshego суровини кромид или лук или консумираат храна јадења зачинети asafoetida - зачин има изразен мирис на лук, поизразен од онаа на лук. Ова исто така може да се припише алкохол - специфичен мирис на чад има слично потекло, иако за разлика од погоре, штетните ефекти на алкохолот на "мирис" не е ограничен. Погрешно е да се мисли дека по употребата на такви супстанции четка само вашите заби и исплакнете ја устата е доволно. Корозивни хемикалии се апсорбира во крвта, и лош здив во овој случај е предизвикана од издишува од белите дробови воздух, а не она што беше останало на забите.

Патолошки процеси во усната шуплина се најчеста причина за лош здив. Погоди заби carious процес, слабо опремена круни, протези, кои се заглавени и скапана храна пародонтот џебови - сето тоа е жариште на гнилостните бактерии кои, распаѓање на органска материја, производство на гас има многу навредливо мирис. Тоа е и причината за гнил здив кога болки во грлото, бидејќи целата колонии на бактерии формирана врз воспалени крајници. Конечно, недоволна хигиена, исто така, доведе до појава на карактеристичниот мирис гаден. Во сите овие случаи, тоа е потребно да дезинфенкцирам устата, тоа е, да се елиминираат сите места каде што можат да се акумулираат патогени. Дневен четкање на забите два пати на ден, исто така, треба да стане норма. Во овој случај, на лош здив веќе нема да ви или оние околу вас вознемируваат.

Тоа е многу тешко да се елиминира лошиот здив предизвикан од постоечките заеднички болести. Овој симптом е вродено болести на дигестивниот систем, особено во нејзиниот горен дел. Гастритис, конгестија во цревата, езофагитис, пептичен чир и дуоденален чир, глоситис - сите овие заболувања може да биде причина дека за време на разговорот страни се наметнува и одврати од човекот. На горниот респираторен болест може, исто така, да биде извор на мирис, на пример, ozena - вид на воспаление на носната лигавица, во кои остар офанзива мирис е главен симптом. Од назофаринксот е единствен субјект, и носната дишење додека обично скршен, тогаш тоа ќе мириса лошо здивот.Онколошки нарушувања природата исто така, може да предизвика лош здив, особено во фаза на лиза на туморот. Во сите овие случаи, единствена можност да се реши овој проблем е третман на основната болест.

Конечно, недоволна хигиена, исто така, доведе до појава на карактеристичниот мирис гаден. Во сите овие случаи, тоа е потребно да дезинфенкцирам устата, тоа е, да се елиминираат сите места каде што можат да се акумулираат патогени. Дневен четкање на забите два пати на ден, исто така, треба да стане норма. Во овој случај, на лош здив веќе нема да ви или оние околу вас вознемируваат.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Мирисот на грлото, причини и методи на справување со ова чувствително прашањеМирисот на грлото, причини и методи на справување со ова чувствително прашање
Како дезинфицира здивКако дезинфицира здив
Причини за лош здив: до кој доктор за решавање?Причини за лош здив: до кој доктор за решавање?
ХалитозаХалитоза
Што храна предизвикуваат лош мирис на телотоШто храна предизвикуваат лош мирис на телото
Болести предизвикуваат лош здивБолести предизвикуваат лош здив
Орално malodor или халитозаОрално malodor или халитоза
А лоша миризба од усната празнинаА лоша миризба од усната празнина
Причини и третман на халитоза кај луѓетоПричини и третман на халитоза кај луѓето
Како да се ослободите од лош здивКако да се ослободите од лош здив

© 2011—2021 ma.ungurury.ru