Првиот цврста храна за еден млад дете

Првиот цврста храна за еден млад дете Според официјалните препораки овни цврста храна може да се воведе во периодот 3,5-6 месеци. Кои показатели се ориентирани на лекарите да го фати вистинскиот момент? Првиот цврста храна за еден млад дете треба да биде правилно избран.

На 3,5 месеци на гастро-интестиналниот тракт на мало дете е теоретски подготвени да се запознаат со нови производи. Во овој момент, тој самиот почнува да се синтеза на ензими потребни за нивна обработка. Но, и покрај фактот дека производителите на храна за бебиња нудат производи за бебиња од 3,5 месеци на педијатар како рано воведување на дополнителна храна не е прв популарни. Во пракса, докторите се раководи според следниве правила. е-деца шише потребно да влезат во првата солидна храна порано од бебињата. Составот на мајчиното млеко се менува неколку пати на ден, во зависност од исхраната на мајката. На повеќе различни мени, на повеќе различни ензими произведени од страна на телото на мало дете. формула бебе има постојана составот, па се јавува тренинг ензимски систем.За оваа причина, ако бебето шише-добро, прво тоа е подобро да се воведе цврста храна од 4 месеци. Бебињата се запознаат со нови вкусови и пред тоа, исто така, не дава никаква смисла, бидејќи системот на ензимот веќе активиран. Сепак, одложување на воведувањето на дополнителна храна за неодреден временски период не е потребно. Во периодот од 4-6 месеци, бебињата може лесно да го зграби устата на лажица и голта неговата содржина. По 6 месеци од оваа вештина бледеат, предизвикувајќи проблеми со голтањето. Оваа мала бебето ќе плукаат на храна за возрасни, и го стави на нормален маса ќе биде уште потешко. Чекај до 6 месеци, разумно е само ако алергија кај бебињата, или тој е изложен на ризик (ако имате алергии во семејството). Во овој случај, подобро наведуваш администрира што е можно подоцна, по можност 6 месеци. Во одредени невролошки заболувања (на пример, на зголемен притисок на черепот) на истиот принцип.

Но, запек оправдани рано воведување на дополнителна храна за 3,5 месеци: овошје и зеленчук, како дел од децата пире и да се реши овој проблем. Во кој ден на календарот за да започне дохрана, мајка ќе му кажете на лекар. Тој ќе назначи оптимален распоред и првиот производ. На денот на прославата пред јадење наутро (по можност пред 9 часа, кога мајка ми конечно се буди) бебето се нуди првата доза - половина лажичка на производот избрани од страна на вашиот лекар. Тоа е важно да се започне во утринските часови, во текот на денот за да се види реакцијата на организмот на трошките на нови сад. Ако ви се осип, повраќање, дијареа, јавете се кај вашиот лекар. Дохрана е подобро да се даде пред јадење до pipsqueak гладен и подготвен да се јаде ништо. Покрај тоа, бидејќи тоа ќе имаат можност, како rasprobovat нов вкус. Шема ќе наслика доктор по стапка од 10 или 14 дена, во зависност од здравствената состојба на бебето. Нормално за следните два дена, дозата не се менува, а од 4 ден, секој пат кога еден дел е зголемен за уште половина лажичка.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Мешани grudnichka хранаМешани grudnichka храна
Како и кога правилно да се воведе цврста храна бебе бебиња?Како и кога правилно да се воведе цврста храна бебе бебиња?
Воведување на дополнителна храна за деца под една годинаВоведување на дополнителна храна за деца под една година
Храна за бебиња "Бебе"Храна за бебиња "Бебе"
Исхрана бебе бебеИсхрана бебе бебе
Воведување на дополнителна храна за мали децаВоведување на дополнителна храна за мали деца
Месо храна за бебиња 6 месециМесо храна за бебиња 6 месеци
Дохрана мало детеДохрана мало дете
Повеќето бебиња правилна исхранаПовеќето бебиња правилна исхрана
Што бебешка храна е подобра за бебињаШто бебешка храна е подобра за бебиња
» » » Првиот цврста храна за еден млад дете

© 2011—2021 ma.ungurury.ru